MAPLE & MINT

Terug naar overzicht
Kortrijk
Maple & Mint is een woonproject op één van de mooiste locaties van Kortrijk: in het centrum van de stad en toch omgeven door groen. De ligging aan het stadspark het Plein biedt de inwoners mooie zichten naar het openbaar groen.
Het Plein in het Kortrijks historisch centrum is een niet-alledaags canvas voor een project. De site ligt in het historisch centrum van de stad, met als getuigen de historische gebouwen op en naast de site.
Het ontwerp verhoudt zich op een kwalitatieve manier tot dat bijzondere straatbeeld, op vlak van schaal en architecturale uitwerking. Het burgerhuis, met 4 wooneenheden, wordt in ere hersteld. Er wordt een volume toegevoegd om de ondersteunende functies en verticale circulatie in onder te brengen. Zo kunnen het ornamentele gelijkvloers en traphal gevrijwaard blijven van grote ingrepen. Daarnaast komt het volledig nieuw en vrijstaand volume, dat onderdak geeft aan 7 wooneenheden en een kantoorruimte en een ondergrondse parkeergarage herbergt. Mint staat haaks op de straat en dus parallel met de twee naastliggende beuken van het beschermde Guldensporencollege.
REEDS 82% VERKOCHT!
Klik op één van de loten om de details te bekijken.

Interesse?

056 313 414